lunes, 3 de enero de 2011


Els millors llibres de 2010

Som a final d'any, bon moment per fer balanços. I un dels balanços a fer és que tal ha anat l'any en el que es refereix a lectures. Lectures professionals, és clar.
Ens poden ajudar les llistes i classificacions, que n'hi ha moltes. Una que és molt complerta i bastant satisfactòria és la de strategy and business (s+b). Són quaranta i pico pàgines en PDF, però que val la pena de llegir, per veure where the action is. Per començar, les categories: Economia, lideratge, innovació, xina, capital humà, human mind, gestió, i biografia i història. No són els agents d'EFQM.. però podrien ser-ho d'una nova versió posada al dia. Dels 33 llibres que cita, només n'he llegit un, hi ha valgut realment la pena. Es tracta de The Power of Pull, de John Hagel III i altres, que revindica, molt en la filosofia EFQM, entre altres coses, la passió i la serendipia .. organitzada: la teoria Y de McGregor, posada absolutament al dia. I, posats a revindicar la passió per la feina ben feta, i ja traduït, El artesano, de Richard Sennett, encara que formalment és de 2009, també ha estat un llibre que fa reflexionar, potser fins i tot una mica massa.

Segurament aquests han estat els dos llibres que més m'han interessat, l'any que acaba, i que més m'han donat la impressió de que em fein créixer, professionalment. I tu, quins llibres suggereixes?

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Aquí puedes dejar tu comentario, gracias.