lunes, 29 de noviembre de 2010


S'acaba la festa?

La setmana passada em van convidar a fer una xerrada, a Cervera, en un cicle que ja tenien muntat, sobre la fi de la era del petroli. Un amic comú, l'Arcadi Oliveres, sabia que és un tema que de fa temps m'interessa, i n'he buscat algunes dades.

Total, que vaig fer la presentació. I per preparar-la, em va caldre ordenar i posar al dia algunes idees, així com actualitzar les dades, aprofitant que acaba de sortir la edició 2010 del World Energy Outlook. I, aquestes dades, que són força alarmants, demanen una mica de reflexió.

Aquesta és la presentació, una mica modificada...... per a donar-li una vessant un xic més empresarial. En qualsevol cas, les dades demanen reflexió. I aquesta reflexió ens portarà, segurament, a mirar de fer alguna cosa per afrontar la situació, més que cantada, d'escasessa i preus alts per el petroli. Veure si es tem molt o poc exposats, i que podem fer. És possible que això demani alguns canvis a la manera com pensem la nostra activitat. Es a dir, la situació comença a requerir un plantejament de gestió del risc. I això ja demana un post per sí mateix..Josep Julià
@pepjulia
josep.julia@bcn.auren.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Aquí puedes dejar tu comentario, gracias.